Testvtértelepülési találkozó személyesen és a világhálón

2023. július 25., 12:11
Testvtértelepülési találkozó személyesen és a világhálón

Káld Község Önkormányzata támogatást nyert testvér-települési program megvalósítására erdélyi testvértelepülésével Csíkszentimre községgel.

Azonosító: TTP-KP-1-2021/1-0000193

A testvértelepülési találkozóra 2022. augusztus 6-án került sor Káld településen.  A testvértelepülésről a fúvószenekar és annak vezetői érkeztek.

A találkozó során Káld település a Káldi Napraforgók Egyesülete közreműködésével vendégül látta a Szent Imre Fúvószenekart, amelyik Csíkszentimrei Zöld Fák néven jelentős múltra tekint vissza a településen. A Káldi Napraforgók Egyesülete gyermektánccsoport népi játékokat adott elő, a felnőtt táncosok vasi táncokat táncoltak a találkozó során.

A program keretében a zenekar bemutatkozott, a Káldi Napraforgók Egyesülete pedig fényképeken keresztül bemutatta a káldi hazavárók eseménysorozatát.

Kézműves kiállításra is sor kerül a program megvalósítása során. A program során videófelvétel készült, mely a Káldi Napraforgók Egyesületének youtube csatornáján megosztásra került. 

A találkozó során továbbra is a települések képviselői egymás kultúráját és hagyományait ismerték meg.

 

Az online találkozó megvalósítására - kihasználva a technikai adottságokat - 2023. júniusában került sor, ahol a jelenlévők a testvértelepülések kulturális életének helyzetét ismerték meg, és terveket szőttek a jövőre vonatkozóan, és jó gyakorlatok átadására került sor.

 

 



« Vissza az előző oldalra!


Káld Község Önkormányzata - Magyar